Αρχική →

Έναρξη: Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2025
Ημέρες / Ώρες: 17:30-19:30
Διάρκεια: 24 ώρες, 12 συναντήσεις

Δια ζώσης

Εξερεύνηση του Παγκόσμιου Αμπελώνα

Έλενα Μπατσίλα

main-image

Περιγραφή

Το Σεμινάριο είναι σχεδιασμένο ώστε να εφοδιάσει τους/ις εκπαιδευόμενους/ες με τις απαραίτητες γνώσεις για την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας, την οινοποίηση και την Νομοθεσία που διέπει τα κρασιά των Ευρωπαϊκών Χωρών, του λεγόμενου Παλαιού Κόσμου αλλά και του Νέου Κόσμου (Αμερική, Ωκεανία κ.λ.π.). Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι/ες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν αντιπροσωπευτικά κρασιά των παραπάνω χωρών, διαμέσου των οποίων επιχειρείται η γνωριμία με τον μοναδικό χαρακτήρα τους, αλλά και η οινική κουλτούρα της κάθε χώρας.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουν την κοινωνική και οικονομική σημασία που έχει το κρασί για την κάθε αμπελο- οινική περιοχή.
  • Να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά των κυριότερων γηγενών ποικιλιών της κάθε χώρας αντίστοιχα.
  • Να διακρίνουν το μοναδικό χαρακτήρα των κρασιών που παράγει η κάθε χώρα.
  • Να αναγνωρίζουν τις κατηγορίες στις οποίες ανήκουν τα κρασιά της κάθε χώρας και να ερμηνεύουν τις ετικέτες τους.
  • Να αξιοποιούν την τεχνική της γευσιγνωσίας, ώστε να απολαμβάνουν τα κρασιά της επιλογής τους.

 

Σε ποιους/ες απευθύνεται:

  • Κάθε καταναλωτή/ρια φίλο/η του κρασιού που επιθυμεί να γνωρίσει και τα υπόλοιπα κρασιά του παγκόσμιου αμπελώνα, εκτός των Ελληνικών
  • Αποφοίτους Τουριστικών Επαγγελμάτων (κυρίως Ξενοδ/κών Επιχειρήσεων και Μαγειρικής)
    Επιχειρηματίες στο χώρο του Τουρισμού με έμφαση την εστίαση
  • Τεχνολόγους Τροφίμων & Διατροφής που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στον παγκόσμιο αμπελώνα και στα κρασιά του

 

Κόστος: 290€ κατ΄άτομο, το οποίο περιλαμβάνει γευστικές δοκιμές, πιστοποιητικό παρακολούθησης και πρόσβαση στη βιβλιοθήκη “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή” καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Δηλώστε συμμετοχή

Για αναλυτική περιγραφή των βημάτων εγγραφής στο σεμινάριο, μπορείτε να πατήσετε εδώ.