Start: Tuesday 11 February 2025
Days / Hours: Τρίτη, 18:00-20:00
Duration: 30 ωρες, 15 συναντήσεις

Για να ζούμε καλά: Διατροφή & Κουλτούρα (διαδικτυακό σεμινάριο + προαιρετικές δια ζώσης συναντήσεις)

Τρύφων Αδαμίδης

main-image

Περιγραφή

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μάθουν για τις βασικές αρχές διατροφής και πιο συγκεκριμένα για τα λίπη και έλαια, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μάθουν στοιχεία από την χημεία των παραπάνω, πώς και γιατί χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τροφίμων και πώς επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην ανθρώπινη υγεία. Έμφαση θα δοθεί στο τι προτείνει η Μεσογειακή Διατροφή και πώς αυτή εξελίχθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:

  • Να αναγνωρίζουν τις τρεις μεγάλες κατηγορίες των μακροθρεπτικών συστατικών
  • Να μπορούν να επιλέξουν τα σωστά υλικά παρασκευής τροφίμων για την υγεία τους
  • Να φτιάξουν ένα πρόγραμμα διατροφής ιδανικό για τν υγεία τους
  • Να καταλάβουν ότι η Μεσογειακή Διατροφή δεν περιλαμβάνει μόνο τα τρόφιμα  αλλά μια τεράστια ποικιλία από ήθη και έθιμα που συντελούν στην ανθρώπινη υγεία.

Σε ποιούς απευθύνεται

  • Σε όποιον/α θέλει να μάθει περισσότερα για τα τρόφιμα και πώς αυτά συντελούν στην ανθρώπινη υγεία
  • Σε όποιον/α ασχολείται ή πρόκειται να ασχοληθεί με τα τρόφιμα

 

Οι 12 συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ προσφέρονται και 3 προαιρετικές πρακτικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

 

Κόστος: 210€ το οποίο περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό πρακολούθησης, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή”  καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Δηλώστε συμμετοχή

Για αναλυτική περιγραφή των βημάτων εγγραφής στο σεμινάριο, μπορείτε να πατήσετε εδώ.