Start: Tuesday 11 February 2025
Days / Hours: Τρίτη, 18:00-20:00
Duration: 30 ωρες, 15 συναντήσεις
Για να ζούμε καλά: Διατροφή & Κουλτούρα (διαδικτυακό σεμινάριο + προαιρετικές δια ζώσης συναντήσεις)

Περιγραφή
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο οι εκπαιδευόμενοι/ες θα μάθουν για τις βασικές αρχές διατροφής και πιο συγκεκριμένα για τα λίπη και έλαια, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μάθουν στοιχεία από την χημεία των παραπάνω, πώς και γιατί χρησιμοποιούνται στην παρασκευή τροφίμων και πώς επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην ανθρώπινη υγεία. Έμφαση θα δοθεί στο τι προτείνει η Μεσογειακή Διατροφή και πώς αυτή εξελίχθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση:
- Να αναγνωρίζουν τις τρεις μεγάλες κατηγορίες των μακροθρεπτικών συστατικών
- Να μπορούν να επιλέξουν τα σωστά υλικά παρασκευής τροφίμων για την υγεία τους
- Να φτιάξουν ένα πρόγραμμα διατροφής ιδανικό για τν υγεία τους
- Να καταλάβουν ότι η Μεσογειακή Διατροφή δεν περιλαμβάνει μόνο τα τρόφιμα αλλά μια τεράστια ποικιλία από ήθη και έθιμα που συντελούν στην ανθρώπινη υγεία.
Σε ποιούς απευθύνεται
- Σε όποιον/α θέλει να μάθει περισσότερα για τα τρόφιμα και πώς αυτά συντελούν στην ανθρώπινη υγεία
- Σε όποιον/α ασχολείται ή πρόκειται να ασχοληθεί με τα τρόφιμα
Οι 12 συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά με σύγχρονη τηλεκπαίδευση, ενώ προσφέρονται και 3 προαιρετικές πρακτικές συναντήσεις στις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.
Κόστος: 210€ το οποίο περιλαμβάνει σημειώσεις του σεμιναρίου, πιστοποιητικό πρακολούθησης, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη “Δημήτρης & Αλίκη Περρωτή” καθ’ όλη τη διάρκεια παρακολούθησης του σεμιναρίου.
Δηλώστε συμμετοχή
Για αναλυτική περιγραφή των βημάτων εγγραφής στο σεμινάριο, μπορείτε να πατήσετε εδώ.