Αρχική →

27/01/2026
27/01/2026

Βιωματικό σεμινάριο με θέμα την επικοινωνία με τα παιδιά

Ένα ολοκληρωμένο βιωματικό σεμινάριο με επίκεντρο την επικοινωνία με τα παιδιά, φιλοξένησε ο Παιδικός Σταθμός της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, αναδεικνύοντας τη σημασία της συναισθηματικής κατανόησης και της ψυχικής ενδυνάμωσης από τις πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

image

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιανουαρίου, με κεντρική προσκεκλημένη τη βραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο, Μαρίνα Γιώτη και θέμα: «Πώς να χτίσουμε γέφυρες επικοινωνίας με τα παιδιά στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό. Εκπαιδευτικά εργαλεία για τη βελτίωση της επικοινωνίας δασκάλου-παιδιού-γονέα και τη διαχείριση του άγχους μέσα από τα παιδικά βιβλία». Το βιωματικό σκέλος του σεμιναρίου βασίστηκε στα best sellers εικονογραφημένα παιδικά βιβλία της Μαρίνας Γιώτη, που κυκλοφόρησαν την τελευταία πενταετία και έχουν αγαπηθεί από παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Κάθε βιβλίο εστιάζει σε διαφορετική πτυχή του παιδικού ψυχισμού, όπως το «Γέτι, η δύναμη του ακόμη», που αναδεικνύει τη νοοτροπία ανάπτυξης και την αυτοπεποίθηση, «Τα Φλαφ της Ευτυχίας», που συνδέει την ευτυχία με την ευγνωμοσύνη και την αισιοδοξία, «Το νησί του Ποτέ-Ποτέ», που πραγματεύεται την προσαρμοστικότητα και την ψυχική ανθεκτικότητα, καθώς και το «Μίλα μου», που εστιάζει στην έκφραση και διαχείριση συναισθημάτων και στο παιδικό άγχος.

image

Το σεμινάριο ήταν ανοιχτό στο κοινό της Θεσσαλονίκης και απευθυνόταν σε στελέχη πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, νηπιαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά, αλλά και γονείς. Εκτός από την Μαρίνα Γιώτη, ομιλητές ήταν ο παιδοψυχολόγος και σύμβουλος γονέων, Ιωάννης Γλωσσόπουλος και η παιδοψυχολόγος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Εβίτα Τσαγκαρλή.

image

Τα βιωματικά εργαστήρια υλοποίησαν η εκπαιδευτικός Πόλκα Χατζηιωάννου-Σταθοπούλου και η θεατροπαιδαγωγός Αφροδίτη Κορέτση, δίνοντας πρακτικά εργαλεία και εμπειρίες στους συμμετέχοντες. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη «Δημήτρης και Αλίκη Περρωτή» και τις εκδόσεις Διόπτρα, στο Greenwich Auditorium του Γυμνασίου Χασιώτη, επιβεβαιώνοντας τον πολυδιάστατο εκπαιδευτικό και κοινωνικό ρόλο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.