30/09/2025
Νέα
,
Το link αντιγράφηκε.
30/09/2025
Στον 36ο ευρωπαϊκό διαγωνισμό νέων επιστημόνων μαθητής της Σχολής
Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση κατέκτησε ο μαθητής της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αλέξανδρος Τζιώρας, ο οποίος συμμετείχε στον 36ο Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Νέων Επιστημόνων, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου. Η πρωτοποριακή εργασία του με θέμα την «πρόβλεψη καρδιαγγειακών παθήσεων με χρήση AI» ήταν μία από τις τρεις που επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος απευθύνεται σε νέους ηλικίας 14 έως 20 ετών από όλη την Ευρώπη.
Η παρουσίασή του συγκέντρωσε τα θετικά σχόλια των κριτών και των παρισταμένων, εντυπωσιάζοντας με την επιστημονική αρτιότητα, την κοινωνική ευαισθησία και την τεχνολογική καινοτομία της. Ο ίδιος δήλωσε ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή του, χαρακτηρίζοντας την εμπειρία ως μοναδική και το επίπεδο του διαγωνισμού εξαιρετικά υψηλό. Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή για τις γνώσεις και τις ευκαιρίες εξέλιξης που του προσφέρει.
Με αφορμή τη συμμετοχή των τριών νέων επιστημόνων που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, τόνισε πως αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι όταν δίνονται ευκαιρίες στους νέους, το ταλέντο και η δημιουργικότητα ανθίζουν. «Μας γεμίζουν υπερηφάνεια και αισιοδοξία», δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η Ελλάδα που οραματιζόμαστε: δημιουργική, εξωστρεφής, καινοτόμα».