Αρχική →

29/09/2026
29/09/2026

Συμμετοχή του Perrotis College στη Βραδιά Ερευνητή 2026

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν και φέτος η συμμετοχή στη Βραδιά του Ερευνητή στη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες κάθε ηλικίας προσήλθαν στην εκδήλωση, συνομίλησαν με τους ερευνητές, περιηγήθηκαν στα τεχνολογικά εκθέματα και ενημερώθηκαν για τα οφέλη της έρευνας, έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επιστημονικές επιδείξεις.

image

Στην εκδήλωση συμμετείχε με σταντ το Perrotis College με την Dean του Perrotis College, Δρ. Κική Ζηνοβιάδου, την επικεφαλής του προγράμματος Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Δρ. Σοφία Λάλου και τους σπουδαστές της Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Ιωάννα Παπαχρυσοπούλου και Ρωμανό Ζωγράφο. Συνολικά περισσότερα από 250 χέρια έψαξαν και ξέθαψαν γαιοσκώληκες κομποστοποίησης από τους ειδικά διαμορφωμένους δίσκους του Perrotis College και τους κοίταξαν στο στερεοσκόπιο.

image

Εκτιμάται ότι περισσότερα από 400 άτομα όλων των ηλικιών επισκέφτηκαν το stand, κοίταξαν στο στερεοσκόπιο τους γαιοσκώληκες και τα αβγά τους και ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της κομποστοποίησης. Επίσης, διενεργήθηκαν πειράματα με μπουκάλια και οι συμμετέχοντες είδαν πόσα αέρια του θερμοκηπίου παράγονται και με ποιον τρόπο είναι εφικτό το φιλτάρισμα του νερού.

image